Topscorer Eredivisie 2016/2017 kanshebbers

Topscorer Eredivisie 2016/2017

Wie wordt topscorer Eredivisie 2016/2017? Vindt hier de kanshebbers en favorieten voor de meeste goals in de Eredivisie in het seizoen 2016/2017. Wie gaat er dit jaar falen en wie gaat de verwachtingen wel waar maken? We zullen er in de loop van het seizoen achterkomen.

Voor nu hebben we de top 10 favorieten opgesteld die het volgens ons gaan uitmaken wie er topscorer Eredivisie 2016/2017 gaat worden.
Topscorer Eredivisie 2016/2017 – Onze voorspelling lijst

10. Mike Havenaar (Ado Den Haag)

Altijd een garantie voor doelpunten – Mike Havenaar is een absolute outsider in de strijd voor topscorer Eredivisie 2016/2017. Elk seizoen is hij goed voor een behoorlijk aantal doelpunten maar echt meedoen in de top van het klassement is er meestal niet bij. Als het begin van het seizoen een voorteken is, zou daar dit jaar zomaar nog verandering in kunnen komen.

9. Wout Weghorst (AZ)

AZ heeft misschien wel het leukst voetballende team uit de Eredivisie in het seizoen 2016/2017. Dit zou zeker niet voor het eerst zijn – AZ heeft vaker zeer leuk voetballende en vermakelijk elftallen op de been weten te brengen. Met de kersverse nieuwe spits Wout Weghorst heeft AZ misschien wel de perfecte vervanger van goudhaantje Vincent Janssen te pakken. Wie weet wordt hij de directe opvolger van de naar Tottenham vertokken spits als topscorer van de Eredivisie.

8. Eljero Elia (Feyenoord)

Elia maakte furore in de eerste paar wedstrijden van het seizoen en leek eindelijk zijn vroegere vorm teruggevonden te hebben. Helaas is hij snel weer uitgeschakeld met een blessure maar indien hij de vorm van de eerste wedstrijden weet te behouden na zijn blessure is het zeker mogelijk dat hij alsnog topscorer van de Eredivisie weet te worden.

7. Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)

Van Wolfswinkelo keert terug op het hoogste niveau in Nederland en heeft zich in de eerste wedstrijden al direct laten gelden. Als speler van Vitesse is hij zeker geen topfavoriet voor topscorer maar met zijn kwaliteiten is hij in de Eredivisie absoluut een kanshebber voor de meeste goals in dit seizoen.

6. Nicolai Jørgensen (Feyenoord)

De spits van Feyenoord is uiteraard een kanshebben voor de topscorer van de Eredivisie. Jørgensen lijkt toch zeker de eerste keus van trainer Van Bronckhorst en maakt hiermee kans om topscorer Eredivisie 2016/2017 te worden. Hij moet zich echter nog bewijzen en het lijkt nog niet 100% zeker dat hij het hele seizoen eerste keus blijft.

5. Bertrand Traoré (Ajax)

De beoogde nieuwe centrumspits van Ajax is vanzelfsprekend een kanshebber om topscorer van Nederland te worden. Als spits van Ajax wordt er van Traoré toch zeker 25 doelpunten verwacht. Hij krijgt echter stevige competitie van Dolberg en met de huidige wisselingen die trainer Bosz doorvoert is niemand – en dat geldt dus ook voor Traoré – zeker van zijn positie.

4. Sebastien Haller (FC Utrecht)

Haller heeft bewezen absoluut een topspits te zijn voor het Eredivisie niveau. Met 17 goals haalde hij vorig jaar een gedeelde vijfde plaats in de topscorerslijst samen met Hakim Ziyech. Als speler van FC Utrecht is hij niet topfavoriet om topscorer te worden maar met zijn kwaliteiten is hij zeker een kanshebber.

3. Dirk Kuijt (Feyenoord)

Ook al is Dirk Kuijt op leeftijd, hij is nog altijd een garantie voor veel goals. In het vorige seizoen was hij de nummer 4 achter Janssen (transfer naar de Premier League), Luuk de Jong en Arek Milik (transfer naar de Serie A). Alleen Luuk de Jong bleef hem voor van de huidige spelers in de Eredivisie. Ook al wordt hij ouder, Kuijt is het absoluut nog niet verleerd en is zeker een favoriet om topscorer Eredivisie 2016/2017 te worden.

2. Hakim Ziyech (Ajax)

Ziyech was bij FC Twente altijd al een garantie voor goals en na zijn transfer naar Ajax is dit hét jaar dat Ziyech wel eens definitief kan doorbreken als topspeler bij een topclub. Een garantie voor goals en bij het in de Eredivisie doorgaans aanvallend en dominerend spelende Ajax zou hij nog beter tot zijn recht moeten komen en nog meer moeten kunnen scoren dan de vorige seizoenen bij FC Twente.

1. Luuk de Jong (PSV)

Altijd een garantie voor goals in de eredivisie, Luuk de Jong is de runner-up van 2015/2016 en wat ons betreft de absolute favoriet om topscorer Eredivisie 2016/2017 te worden. PSV is favoriet voor de titel en Luuk de Jong is absoluut een spits die er bij PSV 25 tot 30 goals per seizoen inlegt.Samengevat

  1. Luuk de Jong (PSV)
  2. Dirk Kuijt (Feyenoord)
  3. Hakim Ziyech (Ajax)
  4. Sebastien Haller (FC Utrecht)
  5. Bertrand Traoré (Ajax)
  6. Nicolai Jørgensen (Feyenoord)
  7. Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
  8. Eljero Elia (Feyenoord)
  9. Wout Weghorst (AZ)
  10. Mike Havenaar (Ado Den Haag)

Geïnteresseerd in de toplijst van Eredivisie favorieten voor het seizoen 2016/2017? Bekijk ook onze andere lijsten voor het Eredivisieseizoen 2016/2017 zoals bijvoorbeeld de top 10 favorieten voor de titel bij favorieten Eredivisie.