Top 10 HBO series aller tijden

Beste serie aller tijden

De top 10 HBO series aller tijden. HBO draait al tijden en heeft al fantastische series geproduceerd in de laatste decennia. Vindt hier de top 10 HBO series aller tijden. Deze HBO series moet je gezien hebben. Heb je deze series nog niet gezien of ken je ze nog niet? Begin bij 10 en werk naar 1 toe voor de optimale ervaring van de allerbeste HBO series ooit gemaakt.

De top 10 HBO series:

 10. Girls (2012 tot 2017)*

Girls is een minder bekende serie van HBO maar daarmee zeker niet van mindere kwaliteit. Een heerlijke combinate van comedie en drama over de disfunctionele groep vriendinnen waar bij voorbaat niks lijkt te lukken. Uitstekende productie van HBO met fantastisch acteerwerk maken dit een verfrissende serie van HBO.

9. Six Feet Under (2001 tot 2005)

Een fantastische onderhoudende serie over een familie die uitvaarten verzorgen en zelf op hun eigen manier met het leven en de dood omgaan. Een serie met fantastische diepe verhaallijnen maar ook in opzet eigenlijk simpel en fantastisch geproduceerd. Een serie om zeker te kijken wanneer je hem nog nooit gezien hebt.

8. Band of Brothers (2001)

De miniserie uit 2001 kan zeker niet ontbreken bij een lijst van de beste HBO series. Geproduceerd door onder andere Steven Spielberg en Tom Hanks is deze miniserie een absoluut hoogtepunt in series over de tweede wereldoorlog. Fantastisch geacteerd, prachtige beelden en geweldige karakterontwikkelingen maken deze serie onmisbaar voor de liefhebber.

7. True Detective (2014 tot heden)*

Hoewel het tweede seizoen van True Detective enigszins tegenviel is het, vooral dankzij het briljante eerste seizoen, nog steeds een van de beste series die HBO gemaakt heeft. De complexiteit, het mysterie en de diepe dialoog van het eerste seizoen zijn vrijwel ongeëvenaard en moet je gezien hebben. Het tweede seizoen valt wat tegen maar de serie draait nog en de hoop op een beter derde seizoen is er daarom nog.

6. Deadwood (2004 tot 2006)

Een duistere en één van de meeste realistische verbeelding van het ‘Wilde Westen’ ten tijde van de goudkoorts. Deadwood vertelt met zijn vele karakters in diepte het verhaal over een kleine samenleving in de 19e eeuw in het westen van de Verenigde Staten met al zijn uitdagingen. Een mix van fictionele en non-fictionele karakters geeft een extra dimensie aan de serie.

5. Rome (2005 tot 2007)

Absoluut één van de beste series gemaakt over de klassieke tijd, Rome is een actie-drama van absoluut hoog niveau. De productiekwaliteit is fantastisch en het acteerwerk, zoals gewend van HBO is uitstekend verzorgd.

4. Boardwalk Empire (2009 tot 2014)

Steve Buscemi in de fantastische rol als Enoch “Nucky” Thompson ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten. Een prachtig vormgegeven en duistere serie over de hoogtijdagen van Amerikaanse gangsters, hun banden met de politiek en de illegale handel in de Verenigde Staten in de jaren ’30.

3. The Wire (2002 tot 2008)

Door velen gezien als de beste serie ooit – The Wire is zeker een serie die niet gemist mag worden. Fantastisch geschreven geacteerd en een geweldige mix van maatschappijkritiek en drama maken dit één van de beste series die HBO ooit gemaakt heeft.

2. Game of Thrones (2011 tot heden)*

Zonder twijfel één van de meeste populaire series van de laatste decennia en één van de meest besproken series aller tijden. Game of Thrones breekt niet voor niets alle records van HBO en is één van de duurste en meeste succesvolle series ooit. De serie is nog niet voorbij en met nog twee seizoenen aanstaande is dit een serie om nog niet te vergeten.

1. The Sopranos (1999 tot 2007)

Met de Sopranos heeft HBO één van de beste dramaseries aller tijden neergezet. De perfecte combinatie van donkere humor en drama heeft deze serie tot een klassieker van ongekende hoogte gemaakt. Tony Soprano is tegelijk één van de meeste geliefde en meest onsympathieke hoofdrolspeler van een dramaserie ooit. Hierom staat deze serie op 1 in onze top 10 HBO series.