Grootste land ter wereld qua inwoners – Top 10 landen met meeste inwoners

Grootste land ter wereld qua inwoners

Het grootste land ter wereld qua inwoners vind je hier in onze top 10 grootste landen ter wereld. Van Mexico tot China, een land met meer dan een miljard inwoners, in onze top 10 vind je welke 10 landen wereldwijd de meest inwoners hebben.

Deze officiële cijfers zijn afkomstig van verschillende volkstellingen en -schattingen in de desbetreffende landen. De aantallen zijn allemaal afkomstig uit de periode juli tot en met september 2016.

Op zoek naar het grootste land ter wereld qua oppervlakte? Kijk dan bij onze top 10 grootste landen ter wereld qua oppervlakte.
Top 10 grootste land ter wereld qua inwoners – De lijst

10. Mexico – 122 miljoen

Het land met op één na de meeste inwoners van het Noord-Amerikaanse continent, in Mexico wonen ruim 122 miljoen mensen. Hiervan wonen er ongeveer 20 miljoen in de gigantische agglomeratie van Mexico-stad.

9. Rusland – 146 miljoen

Het grootste land ter wereld qua oppervlakte maar zeker niet qua inwoners. In Rusland wonen ongeveer 146 miljen mensen, 2% van de wereldbevolking. Een groot deel hiervan woont in het westen in de buurt van Europa waarvan 12 miljoen in de hoofdstad Moskou.

8. Bangladesh – 161 miljoen

Bangladesh vinden we terug in Zuid-Azië en grenst aan gigant India. Met 161 miljoen inwoners lijkt het in vergelijking met India en China niet veel maar is het toch nummer 8 in de top 10 landen met de meeste inwoners ter wereld.

7. Nigeria – 187 miljoen

Nigeria is met 187 miljoen inwoners met afstand het land in Afrika met de meeste inwoners. Met dit aantal komt het wereldwijd op de 7e plaats van het grooste land ter wereld qua inwoners. De grootste stad is niet de hoofdstad maar is de havenstad Lagos – de grootste stad van Afrika – met naar schatting 12 miljoen inwoners in 2012.

6. Pakistan – 194 miljoen

Pakistan is niet een reus qua inwoners zoals China of India, maar is met 194 miljoen inwoners toch één van de landen met de grootste bevolking ter wereld. Slechts in vijf andere landen wonen meer mensen dan in Pakistan. Ook in Pakistan is de grootste stad niet de hoofdstad Islamabad maar is het een andere stad, namelijk Karachi met ongeveer 23,5 miljoen inwoners.

5. Brazilië – 206 miljoen

Het land van de Amazone Brazilië is niet alleen qua oppervlakte het grootste land in Zuid-Amerika maar ook met afstand het land met de meeste inwoners op het continent. Met 206 miljoen inwoners is Brazilië op 4 landen na het grootste land ter wereld qua inwoners.

4. Indonesië – 260 miljoen

Met 260 miljoen inwoners is Indonesië de grootste eilandstaat qua inwoners ter wereld. Daarnaast is het het land met de meeste moslims ter wereld – bijna 87% van de inwoners is moslim en hiermee huist het meer dan 12% van alle moslims ter wereld.

3. Verenigde Staten – 324 miljoen

Het grootste land op het Amerikaanse continent qua inwoners is nog steeds de Verenigde Staten van Amerika. Met ruim 324 miljoen inwoners die verspreid zijn over een groot aantal metropolen, grootstedelijke gebieden en meer, is de Verenigde Staten nog steeds op 2 na het grootste land ter wereld qua inwoners.

2. India – 1,33 miljard

Volgens officeuze tellingen zou India al het grootste land ter wereld qua inwoners zijn maar de officiële tellingen laten zien dat het land nog net iets minder inwoners heeft dan China. De kans dat dit binnenkort gaat veranderen is echter groot omdat de bevolking van India aanzienlijk sneller groeit dan die van China.

1. China – 1,37 miljard

China en India liggen nek-aan-nek in welk land meeste inwoners heeft. Hoewel vele telling suggereren dat India onderhand meer inwoners heeft dan China ligt volgens de officiële telling het aantal inwoners van China nog steeds net iets hoger met 1,37 miljard mensen.


Het grootste land ter wereld qua inwoners – De top 10 in het kort

  1. China – 1,37 miljard
  2. India- 1,33 miljard
  3. Verenigde Staten – 324 miljoen
  4. Indonesië – 260 miljoen
  5. Brazilië – 206 miljoen
  6. Pakistan – 194 miljoen
  7. Nigeria – 187 miljoen
  8. Bangladesh – 161 miljoen
  9. Rusland – 146 miljoen
  10. Mexico – 122 miljoen