Beste serie aller tijden – De top 10 beste series

Beste serie aller tijden

Wat is de beste serie aller tijden? Lees het in deze top 10. De 10 beste series ooit gemaakt vind je in deze overzichtelijke lijst. Deze series moet je een keer gezien hebben.

De beste serie aller tijden – De top 10 lijst
10. Modern Family

Modern Family is een heerlijke mix tussen een sitcom en een mockumentary. Met onder andere Ed O’Neill, Sofia Vergara en Jesse Tyler Ferguson verschillende hoofdrollen vertelt Modern Family het verhaal van een – zoals de titel al zegt – moderne familie met al zijn problemen en uitdagingen. Hilarisch, kritisch, messcherp en elk seizoen even vermakelijk.

9. The West Wing

Het meesterwerk van Aaron Sorkin, The West Wing is een briljante dramaserie over de gang van zaken in het Witte Huis – de residentie, ambstwoning en werkplaats van de president van de Verenigde Staten van Amerika. Met een absolute glansrol voor Bradley Whitford.

8. The Simpsons

Wie kent ze nou niet? Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie vormen al decennia het bekende gele gezin van The Simpsons. Een absolute trendsetter in de moderne televisie en met gastrollen van de allergrootste en bekendste acteurs, muzikanten en artiesten ter wereld.

7. Mad Men

De serie Mad Men speelt zich af in New York in de jaren ’60 van de twintigste eeuw. Het briljante verhaal is niet alleen een prachtig persoonlijk drama maar ook een zeer interessante blik in de verandere wereld van de jaren ’60 in de Verenigde Staten.

6. Friends

Één van de meest iconische sitcoms ooit gemaakt. Iedereen kent de 6 vrienden en iedereen heeft zijn persoonlijk favoriet. Friends is één van de populairste sitcoms aller tijden en wordt door veel mensen tot op de dag van vandaag gemist. Een absoluut hoogtepunt van sitcoms in de jaren ’90.

5. Game of Thrones

De serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin is nog niet afgelopen maar is nu al een onvergetelijk onderdeel van de televisiegeschiedenis. Met Game of Thrones heeft HBO een serie gemaakt die ongekend spectaculair is voor een televisieserie en die qua verhaal de beste films ooit gemaakt het nakijken geeft.

4. The Sopranos

Zonder twijfel één van de beste misdaaddramaseries ooit gemaakt en nog steeds het hoogtepunt van HBO series. Met Tony Soprano is een karakter gecreëerd die een ongekende haat-liefde verhouding met elke kijker kan opbouwen. Door de intensieve blik op zijn persoonlijke leven is hij meer menselijk dan welke maffiabaas ook in andere series.

3. Seinfeld

Met onnavolgbare verhaallijnen die op bijzondere manieren bij elkaar komen en een weergaloze cast is met Seinfeld een hoogtepunt in de televisiegeschiedenis bereikt. In de jaren ’90, de hoogtijdagen van de klassieke sitcom, hebben Larry David en Jerry Seinfeld een absoluut meesterwerk neergezet met Seinfeld.

2. The X-Files

In een tijd waarin series nog vaak per aflevering een gesloten hoofdstuk waren, gooide The X-Files alles overhoop. Met een mysterieuze verhaallijn die meerdere seizoenen overspande, wisten ze het altijd spannend te houden en wilde je altijd verder kijken. Hiermee heeft The X-Files de manier van series maken in de jaren ’90 radicaal veranderd.

1. Breaking Bad

Bryan Cranston won meerdere Emmy Awards met zijn briljante hoofdrol in Breaking Bad – de beste serie aller tijden. Een ongelooflijk verhaal van een scheikunde leraar die door zware persoonlijke omstandigheden besluit om een drugsdealer te worden. Van kwaad tot erger – het leidt allemaal tot een absolute climax in het laatste seizoen. Een serie die iedereen gezien moet hebben!


 

De beste serie aller tijden – De lijst in het kort

  1. Breaking Bad
  2. The X-Files
  3. Seinfeld
  4. The Sopranos
  5. Game of Thrones
  6. Friends
  7. Mad Men
  8. The Simpsons
  9. The West Wing
  10. Modern Family