10 tweedehands auto kopen tips

10 tweedehands auto kopen tips

Een tweedehands auto kopen kan voor veel mensen een lastige zaak zijn. Iedereen heeft andere eisen, een ander budget. Ook niet iedereen heeft kennis van auto’s en modellen.Er is ook geen top 10 op te stellen van beste tweedehands auto modellen. Want deze top 10 zou voor iedereen volledig anders zijn.

Deze top 10 is opgesteld om jou te helpen bij het zoeken naar een tweedehands auto. Hanteer deze tips om je te oriënteren en een keuze te maken welke auto het best bij jou past en hoe je deze het best kunt kopen.

De top 10 tips voor het kopen van een tweedehands auto

1. Bepaal een budget

Belangrijk bij een tweedehands auto kopen is het bepalen van een budget. In elke prijsklasse is er wel een auto te vinden. Bepaal dus eerst voor jezelf hoeveel geld je eigenlijk uit wilt geven. Dit maakt het zoeken makkelijker en gerichter.

Het budget bepalejn doe je het eenvoudigst door te bepalen hoe veel geld je eigenlijk uit wilt geven aan een nieuwe auto. Dit kan bijvoorbeeld € 2000 tot € 3000 zijn. AWanneer je hebt vastgesteld hoeveel geld je uit wil geven voor een tweedehands auto kan je bij verschillende sites of garages gaan kijken wat de keuze is binnen die prijsklasse.

2. Bepaal je eisen

Je hebt waarschijnlijk bepaalde eisen aan een auto. Misschien wil je minimaal een bepaald aantal pks of wil je sowieso een vijfdeurs auto. Voordat je actief gaat zoeken is belangrijk om erover na te denken welke eisen jij hebt en waar een auto minimaal aan moet voldoen.

Als je deze eisen hebt vastgelegd kun je gaan kijken welke modellen voldoen aan jouw eisen. Als je dan een aantal modellen gevonden hebt kun je deze onderling in prijs en beschikbaarheid vergelijken.

3. Verdiep je in de opties in jouw prijsklasse

Als je je eisen duidelijk hebt en weet hoeveel geld jij uit wil geven is het tijd om te kijken welke opties er in de prijsklasse zijn. Kijk naar de verschillende modellen die je online tegenkomt en kijk welke auto’s jij mooi vindt en welke passen bij jou.

Kom je heel veel verschillende modellen tegen en kun je geen keuze maken? Kijk dan of je miscchien nog aanvullende eisen of eigenschappen hebt waar de auto’s aan moeten voldoen. Een extra filter is handig om het voor jezelf overzichtelijker te maken.

4. Controleer de betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een bepaald model auto is belangrijk. Vaak wordt gezegd dat je bijvoorbeeld een Japanse auto moet kopen voor betrouwbaarheid maar het blijkt dat zelfs per merk er zeer veel verschil is tussen de betrouwbaarheid van auto’s. Zoek online of er bekende problemen zijn met een model dat je voor ogen hebt.

Een handige site om te bekijken bij het uitzoeken van een bepaald model is www.reliabilityindex.com. Hier is aan de hand van veel data een index opgesteld die aangeeft hoe betrouwbaar een auto is. Zo kun je veel info inwinnen over het model dat jij wilt gaan kopen>

5. Bepaal of je bij een dealer wilt kopen

Ga je een tweedehands auto kopen dan is het van belang of je dit bij een dealer doet bij in de vrije markt. Bij een dealer heb je vaak bepaalde garanties die je anders niet hebt. Bovendien is het vaak betrouwbaarder.

Bepaal voor jezelf of jij het belangrijk vindt om bij een dealer te kopen waar je ook weer terecht kunt voor onderhoud of garantiegevallen. Zo niet, dan loop je meer risico’s maar heb je ook meer kans op een betere prijs.

6. Vergelijk prijze

Heb je een bepaald model auto al op het oog? Ga dan kijken voor wat voor prijzen hij bij verschillende aanbieders wordt aangeboden. Let vooral op of de auto bekende problemen heeft en wat de kilometerstand is.

Schiet er een auto uit in zeer goedkope zin? Dat kan een buitenkansje zijn maar vaak is het ook te mooi om waar te zijn. Probeer te achterhalen of er een bepaalde, geloofwaardige reden is dat de auto zo laag geprijsd is.

7. De aangegeven prijs is een vraagprijs

Probeer altijd te onderhandelen over de prijs bij het kopen van een tweedehands auto. De prijs die wordt aangegeven is altijd een vraagprijs en bijna altijd is er wel over te onderhandelen. Bij de dealer is het ook vaak mogelijk een kleine beurt, APK keuring of ander soort onderhoud erbij te krijgen in de onderhandeling.

Onthoud wel bij een onderhandeling dat je er niet altijd uit kan komen. Als de vraagprijs echt veel hoger is dan jouw budget en er lijkt geen schot in te zitten – weet dan ook wanneer je weg moet lopen van een bepaalde auto

8. Wordt niet verliefd op een auto

Het kan gebeuren bij het kopen van een auto dat je de auto zo graag wil hebben dat je over bepaalde dingen heen gaat kijken. Blijft altijd kritisch en laat je niet te gek maken doordat de auto heel mooi is of heel mooi wordt aangeprijsd.

Als je al een auto uitgekozen hebt maar er blijken toch problemen te zijn die je vooraf niet had gezien – wees dan niet bang om tijdig toch ervoor te kiezen de auto niet te kopen.

9. Maak meerdere proefritten

Een proefrit is normaal gesproken gratis. Het kan geen kwaad een aantal tweedehands auto’s uit te proberen voordat je besluit om er één te kopen. Maak meerdere proefritten en vergelijk de auto’s goed zodat je een goed onderbouwde keuze kan maken.

Doet een garage hier moeilijk over? Dan zijn er meestal genoeg andere opties. Laat je niet onder druk zetten om een keuze te maken.

10. Hou je hoofd erbij

Probeer je nooit gek te laten maken door alle toeters en bellen bij het kopen van een auto. Er wordt veel geld verdiend in de business en er wordt veel misbruik van mensen gemaakt. De meeste handelaars zullen te vertrouwen zijn maar hou altijd je ogen open en laat je niet voor de gek houden!

Onthoud één ding altijd goed: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat het meestal ook!